Porady, aby zrobić dobry Grillowane mięso Przepisy

Kulinaria

Każdy chce jeść dobre jedzenie, ale jak wielu z nas wie, co sprawia, że idealne mięso z grilla? Jeśli szukasz niektórych nowych przepisów na mięso z grilla, to jesteś we właściwym miejscu. Oto kilka pysznych przepisów, które zaimponują Twoim znajomym i rodzinie.

1. Kotlety wieprzowe

Kotlet jest mały kawałek wieprzowiny, który jest gotowany w maśle. Kotlet jest zazwyczaj bardzo chudy i miękki, więc jeśli zrobisz go dobrze, możesz go łatwo zgrillować i dodać na niego kilka polew.

Składniki:

Kotlety z wieprzowiny (dowolny rodzaj)

Masło

Sól i pieprz

Sherry

Czerwona cebula

Instrukcje:

Rozgrzej piekarnik do 180C/350F. Kotlety wieprzowe natrzyj solą i pieprzem. Grilluj kotlety przez 5-7 minut. Przewróć je na drugą stronę i polej sherry. Gotuj je jeszcze przez 2-3 minuty. Zdejmij z ognia i posyp czerwoną cebulą.

2. Paneer

Paneer to indyjski ser, który zazwyczaj jest robiony z krowiego mleka. Możesz go użyć do zrobienia dowolnych potraw, takich jak kanapki, makarony lub pizza.

Składniki:

Paneer

Chili w proszku

Czosnek

Przecier pomidorowy

Liście kolendry

Imbir

Cebula

Kminek w proszku

Ryż Basmati

Mięta

Instrukcje:

Umyj paneer i pokrój go w plastry. Posiekać pomidory, imbir i czosnek. Dodaj wszystko do patelni z wodą. Gotować przez 5-10 minut. Dodaj liście kolendry, miętę i chili w proszku. Pozostaw do zagotowania na 2-3 minuty. Zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia. Rozłóż paneer na tacy i posyp solą i pieprzem. Podawać z ryżem basmati.

3. Medaliony wieprzowe

Medaliony to kawałki mięsa pokrojone w cienkie plastry i grillowane. Jest to jeden z najprostszych sposobów gotowania mięsa i podawania go.

Składniki:

Medaliony wieprzowe

Sól

Pieprz

Czosnek

Rozmaryn

Oliwa z oliwek

Instrukcje:

Medaliony wieprzowe doprawić solą i pieprzem. Na patelnię wlej trochę oleju i smaż medaliony przez 2 minuty. Obrócimy je i będziemy smażyć przez 1 minutę. Dodamy rozmaryn i czosnek i smażymy jeszcze minutę. Zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia. Podawać z sałatką.

4. Pieczone żeberka

Pieczone żeberka są jednym z najbardziej popularnych przepisów mięsnych, które każdy kocha. Jest to prosty i łatwy sposób, aby danie żebra, ale trzeba być bardzo ostrożnym podczas przygotowywania go.

Składniki:

Żeberka

Masło

Marchewki

Cebula

Kukurydza

Seler

Instrukcje:

Usuń błonę z żeberek. Nasmaruj je masłem i upiecz na patelni z marchewką, selerem i cebulą. Na patelnię wlej trochę wody, aby poziom wody sięgał 1 cm. Przykryj patelnię i gotuj przez 45 minut.

Wnioski:

Podzieliłam się z Wami kilkoma pysznymi przepisami na mięso z grilla. Wiem, że są to.