Polewa czekoladowa to ulubiony przysmak wszystkich ludzi. Jest gładka i pyszna, a najważniejsze jest to, że utrzyma świeżość ciasta przez długi czas. Teraz zamierzam podzielić się kilkoma prostymi przepisami na glazurę czekoladową do pieczenia w kuchence mikrofalowej.
Polewa czekoladowa jest bardzo łatwa do przygotowania i będziesz potrzebować tylko 5 do 10 minut. Najważniejsze jest to, że musisz utrzymać temperaturę piekarnika na poziomie 200°C.
Przede wszystkim potrzebujemy kilku składników. Zacznijmy od pierwszego przepisu.
Prosty przepis na polewę czekoladową:
Składniki:
– 1 filiżanka śmietanki
– ½ szklanki mleka
– 2 filiżanki ciemnej czekolady
– 2 łyżki masła
1. Umieść śmietankę i mleko w misce przystosowanej do mikrofalówki. Podgrzewaj je przez 30 sekund, a następnie wymieszaj. Powtarzaj ten proces, aż mieszanina stanie się spieniona.
2. Dodaj do niej czekoladę i masło i dobrze wymieszaj.
3. Przelej masę do naczynia do pieczenia i wstaw do piekarnika. Ustawić temperaturę na 200°C i piec przez 5 do 6 minut.
4. Wyjmij ciasto z piekarnika i pozwól mu całkowicie ostygnąć.
Wnioski:
Jest to jeden z najłatwiejszych przepisów na glazurę czekoladową do pieczenia w kuchence mikrofalowej. Ta glazura będzie smakować świetnie, jeśli będziesz ją podawać z czekoladowym ciastem.
Przejdźmy do następnego przepisu.
Prosty przepis na polewę czekoladową:
Składniki:
– 1 filiżanka bitej śmietany
– 2 szklanki mleka
– 2 filiżanki ciemnej czekolady
– 1 łyżka masła
– 2 łyżki cukru pudru
1. Podgrzej mleko i śmietankę w mikrofalówce. Mieszaj, aż do uzyskania pianki.
2. Rozpuść czekoladę i masło w misce. Po roztopieniu dodać do niej ubitą śmietanę i cukier. Dobrze wymieszaj.
3. Wylej masę na ciasto czekoladowe i pozostaw do ostygnięcia.
Wnioski:
Jest to kolejny prosty przepis na glazurę czekoladową do pieczenia w kuchence mikrofalowej. Ten będzie smaczny, jeśli będziesz go podawać z czekoladowym ciastem.
Teraz zamierzam podzielić się z Tobą kilkoma łatwymi przepisami.
Prosty przepis na polewę czekoladową:
Składniki:
– 1 filiżanka bitej śmietany (whipping cream)
– ½ szklanki mleka
– 2 filiżanki ciemnej czekolady
– 2 łyżki masła
1. Podgrzej mleko i śmietankę w mikrofalówce. Mieszaj, aż staną się spienione.
2. Rozpuść czekoladę i masło w misce. Po roztopieniu dodać do niej ubitą śmietanę. Dobrze wymieszaj.
3. Wylej masę na ciasto czekoladowe i pozostaw do ostygnięcia.
Wnioski:
Jest to jeden z najłatwiejszych przepisów na glazurę czekoladową do pieczenia w kuchence mikrofalowej. Ta glazura będzie smaczna, jeśli będziesz ją podawać z czekoladowym ciastem.
Prosty przepis na polewę czekoladową:
Składniki:
– 1 filiżanka bitej śmietany
– 1 filiżanka mleka
– 2 filiżanki ciemnej czekolady