Kokosowy ryż przepis z mlekiem

Kulinaria

Ryż jest podstawowym pokarmem w naszym kraju, a ryż jest bardzo ważny w naszej codziennej diecie. W obecnym scenariuszu prawie nie znajdziemy żadnej restauracji, w której można zamówić ryż, ale ryż kokosowy jest najbardziej pysznym i aromatycznym jedzeniem, które można przygotować w domu. Ryż kokosowy jest bardzo łatwy do przygotowania, a smakuje niesamowicie.

Składniki:

1 filiżanka Semolina (indyjska mąka pszenna)

½ szklanki wody

1 ½ szklanki mleka kokosowego

2 łyżki stołowe Ghee (sklarowane masło)

2 zielone kardamony

Sól

Sposób przygotowania:

Weź szybkowar i wlej do niego wodę. Kiedy woda zacznie wrzeć, dodaj kaszę manną i dobrze wymieszaj.

Dodaj sól i ghee i dobrze wymieszaj.

Gotuj przez 7 do 8 minut.

Teraz dodaj mleko kokosowe i dobrze wymieszaj.

Po 2 do 3 minutach dodaj kardamon w proszku i dobrze wymieszaj.

Przełącz ciepło na niskie i gotuj przez 1 ½ do 2 ½ minut.

Na koniec, podawaj na gorąco i ciesz się!

Wnioski:

Słyszałem wiele historii od moich przyjaciół, że jak byli zdumieni po zjedzeniu tego ryżu kokosowego. Moi przyjaciele powiedzieli również, że jest to najlepszy ryż jaki kiedykolwiek jedli.