Jest to świetne danie na rodzinny obiad lub nawet na lunch, jest bardzo łatwe do wykonania i pokochasz jego smak. Więc jeśli chcesz zrobić coś innego dla swojej rodziny, to wypróbuj ten przepis i ciesz się posiłkiem.
Składniki:
1 funt jagnięcego mięsa gulaszowego
2 marchewki
2 średnie ziemniaki
1 cebula
½ funta zielonej fasolki
½ szklanki mrożonego groszku
1 łyżeczka pasty czosnkowej
¼ łyżeczki mielonego imbiru
2 łyżki oleju roślinnego
½ szklanki wody
Sól i pieprz w proszku
½ łyżeczki oregano
Metody:
Rozgrzej olej na głębokiej patelni. Dodaj czosnek i imbir. Dodaj cebulę i smaż, aż stanie się przezroczysta. Dodaj ziemniaka i marchewkę. Gotuj je, aż staną się miękkie. Dodaj fasolę i groszek. Gotuj je przez 5 do 10 minut. Teraz dodaj wodę, sól i pieprz i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez pół godziny. Dodaj mięso i oregano. Gotuj przez 15 minut. Podawaj na gorąco.
Wnioski:
Jeśli szukasz zdrowego i pysznego posiłku, to trafiłeś we właściwe miejsce. Jest to prosty przepis, który wymaga minimum wysiłku i maksimum smaku. Pokochasz smak tego pysznego mięsa gulaszowego z warzywami.