Ponieważ nadchodzą zimy, wielu z nas przegląda listę artykułów spożywczych i znajduje te, które są zdrowe. Ludzie często szukają bezmięsnych przepisów i nie winię ich za to, ponieważ dania bezmięsne są zawsze uważane za najlepsze.
Oto lista pięciu pysznych i zdrowych bezmięsnych przepisów na zupy, które są łatwe do ugotowania i sprawią, że poczujesz się zadowolony i pełny. Więc nie czekaj dłużej i zacznij je robić.
Zupa pomidorowa
1. Pomidory i bazylia
Składniki:
2 średniej wielkości pomidory
1 filiżanka posiekanej cebuli
3 łyżki oliwy z oliwek
½ szklanki posiekanych liści bazylii
Sól i pieprz do smaku
1. Rozgrzej oliwę w rondlu, dodaj cebulę i mieszaj przez 5 minut.
2. Dodaj pomidory, sól i pieprz i pozwól mu się dusić przez 5 minut.
3. Dodaj liście bazylii i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.
4. Wyłącz płomień i podawaj natychmiast.
Zupa kokosowa
1. Mleko kokosowe
2. Woda
3. 1/2 łyżeczki kurkumy
4. 1/2 łyżeczki kolendry w proszku
5. 1/4 łyżeczki cynamonu
6. Sól i pieprz do smaku
7. 2 łyżki cukru kokosowego
8. 3 ząbki czosnku
9. 1 cal imbiru
10. 1 zielone chili
11. 1 czerwona papryka
12. 1 jalapeño
13. 2 filiżanki płatków kalafiora
14. 1/2 filiżanki groszku
15. 1/2 filiżanki marchwi
16. 1 filiżanka szpinaku
17. ¼ filiżanki kolendry
18. ½ łyżeczki mielonego kminku
19. ½ łyżeczki mielonej kolendry
20. 1 łyżka garam masala
21. ½ łyżeczki nasion gorczycy
22. 1 łyżka oleju kokosowego
23. Sól i pieprz do smaku
1. W rondelku rozgrzej olej kokosowy i dodaj przyprawy.
2. Niech się gotuje przez 2 minuty, a następnie dodaj mleko kokosowe i wodę.
3. Dodaj kalafiora, marchewkę, groszek i szpinak. Niech się gotuje przez kolejne 2 minuty.
4. Dodaj sól i pieprz do smaku i podawaj na gorąco.
Zupa warzywna
1. 1 szklanka bulionu warzywnego
2. 1 średniej wielkości cebula
3. 1 średniej wielkości ziemniak
4. 1 marchewka
5. 2 łodygi selera
6. 1/4 filiżanki marchwi
7. 1 łyżka soli
8. 1/2 łyżeczki curry w proszku
9. 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
10. 1/2 łyżeczki oregano
11. 1/2 łyżeczki tymianku
12. 1/2 łyżeczki bazylii
13. 1/2 łyżeczki papryki
14. 1/2 szklanki sosu pomidorowego
15. 1/2 filiżanki mrożonej kukurydzy