Jak upiec ciasto biszkoptowe w piekarniku z termoobiegiem

Kulinaria

Jeśli jesteś blogerem żywności i piekarzem, to pewnie natknąłeś się na wiele ciast biszkoptowych. Jest to jeden z najbardziej popularnych ciast, które są pieczone z prostą procedurą i składników. Ale jeśli chodzi o pieczenie biszkoptu, trzeba będzie wybrać blachę do pieczenia, która jest dobra do pieczenia biszkoptu, i można go piec w konwencjonalnym piekarniku lub piekarniku elektrycznym.

Jeśli jesteś początkujący w pieczeniu, wtedy lepiej jest użyć przepisu na biszkopt do pieczenia biszkoptu. Oto przepis, którym się z Wami dzielę, czyli podstawowy przepis na pieczenie biszkoptu.

Składniki:

¾ szklanki mąki

3 jajka

1 ¼ szklanki mleka

¾ łyżeczki proszku do pieczenia

½ łyżeczki kamienia winnego

1 łyżka ekstraktu z wanilii

Cynamon w proszku

Masło do posmarowania patelni

Olej do posmarowania patelni

Sposób:

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

Przesiej mąkę, śmietanę i proszek do pieczenia.

Dodaj mleko, jajko, olej, ekstrakt waniliowy, cynamon i dobrze wymieszaj.

Nasmarować patelnię masłem i olejem.

Wlej ciasto na patelnię i piecz przez 15 do 20 minut.

Schłodzić i cieszyć się!

Konwencjonalny piekarnik:

Nasmarować patelnię masłem i olejem.

Wlać ciasto na patelnię i piec przez 15 do 20 minut.

Ostudzić i cieszyć się!

Piekarnik z termoobiegiem:

Nasmaruj patelnię masłem i olejem.

Wlać ciasto na patelnię i piec przez 15 do 20 minut.

Schłodzić i cieszyć się!

Wnioski:

Podsumowując, powiedziałabym, że piekarnik z termoobiegiem jest lepszą opcją do pieczenia biszkoptu. Daje on najlepszy rezultat i nie otrzymasz twardej skórki.