Kukurydza to jedno z najbardziej pożywnych warzyw, które jest pełne składników odżywczych. Istnieją różne sposoby, w których można gotować kukurydzę, ale najłatwiejszą metodą gotowania kukurydzy jest gotowanie. Oto 5 najlepszych przepisów, które powinieneś wypróbować do gotowania kukurydzy.
Chleb kukurydziany
1 filiżanka ziaren kukurydzy
2 jajka
½ szklanki mleka
2 łyżki masła
¼ szklanki mąki
Sól
Pieprz
Masło
Proszek do pieczenia
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Weź naczynie do pieczenia o wymiarach 9×9 cali.
Umieścić masło, mleko, sól i pieprz w średniej wielkości rondlu i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj kukurydzę i dobrze wymieszaj.
Kontynuuj mieszanie, aż kukurydza będzie miękka, ale nie mięsista.
Dodaj jajka i mąkę i dobrze wymieszaj.
Dodaj proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj.
Wlej ciasto do przygotowanego naczynia do pieczenia i piecz przez 30 do 35 minut.
Ciasto kukurydziane
1 filiżanka ziaren kukurydzy
¾ szklanki mleka
3 jajka
1 łyżka masła
¼ szklanki mąki
¼ łyżeczki soli
Pieprz
Proszek do pieczenia
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Weź naczynie do pieczenia o wymiarach 9×9 cali.
Umieścić masło, mleko, sól i pieprz w średniej wielkości rondlu i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj kukurydzę i dobrze wymieszaj.
Kontynuuj mieszanie, aż kukurydza będzie miękka, ale nie mushy.
Dodaj jajka i mąkę i dobrze wymieszaj.
Dodaj proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj.
Wlej ciasto do przygotowanego naczynia do pieczenia i piecz przez 20 do 25 minut.
Mąka kukurydziana
1 filiżanka ziaren kukurydzy
½ szklanki mleka
¼ szklanki mąki
Sól
Pieprz
Proszek do pieczenia
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Weź naczynie do pieczenia o wymiarach 9×9 cali.
Umieścić masło, mleko, sól i pieprz w średniej wielkości rondlu i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj kukurydzę i dobrze wymieszaj.
Kontynuuj mieszanie, aż kukurydza będzie miękka, ale nie mushy.
Dodaj jajka i mąkę i dobrze wymieszaj.
Dodaj proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj.
Wlej ciasto do przygotowanego naczynia do pieczenia i piecz przez 20 do 25 minut.
Pudding kukurydziany
1 szklanka ziaren kukurydzy
3 jajka
½ szklanki mleka
¼ szklanki mąki
2 łyżeczki cukru
¼ łyżeczki soli
¼ łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka wanilii
Proszek do pieczenia
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Weź duże naczynie do pieczenia.
Wlej do naczynia 2 szklanki wody.
Dodaj ziarna kukurydzy i doprowadź do wrzenia.
Zdejmij naczynie z ognia.
Ubij jajka z cukrem i solą.
Wymieszaj z mąką i dobrze wymieszaj.
Dodać mleko i dobrze wymieszać.
Wlać masę do naczynia.
Wymieszaj proszek do pieczenia i cynamon i posyp nim wierzch puddingu.
Piec przez 40 do 50 minut lub do momentu, gdy budyń będzie twardy.
Chlebek kukurydziany z serkiem śmietankowym