Pierogi są podstawowym przepisem chińskiej żywności, który jest używany w wielu chińskich potraw, takich jak Dim Sum, Sizzling krewetki, pierogi, itp. Są one bardzo wszechstronne i smaczne też. Tak więc, tutaj jest podstawowy przepis na pierogi.
Do wykonania tego ciasta na pierogi potrzebna będzie mąka, woda, sól, olej roślinny, żółtko, skrobia kukurydziana i proszek do pieczenia.
Składniki:
200 gm mąki
50 gm skrobi kukurydzianej
5 jaj
1 szklanka wody
2 łyżki proszku do pieczenia
Sól
Olej roślinny
Mieszanie
Weź 200 gm mąki w misce, dodaj sól i proszek do pieczenia.
Następnie wymieszaj dobrze sól, proszek do pieczenia i mąkę w mikserze.
Następnie dodać jajka i dobrze wymieszać.
Następnie dodać wodę i dobrze wymieszać.
Na koniec dodaj skrobię kukurydzianą i dobrze wymieszaj.
Wyrób ciasto.
Uformuj ciasto w kulę i zawiń w folię.
Przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Gotowanie
Rozgrzej patelnię, dodaj odrobinę oleju roślinnego i postaw na płomieniu.
Gdy olej będzie gorący, wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj je na małe kulki.
Wrzuć kulki do gorącego oleju i smaż przez około 2 minuty z każdej strony.
Wyjąć z oleju i podawać na talerzu.
Wnioski:
Jak widać z powyższego przepisu, jest on bardzo łatwy i nie potrzebujesz żadnego skomplikowanego procesu do robienia pierogów. Jest to bardzo podstawowy przepis i jest on używany w wielu chińskich potrawach. Pierogi są jednym z najbardziej popularnych przekąsek w Chinach.
Jeśli podobał Ci się ten post, to proszę podziel się nim ze swoimi przyjaciółmi i członkami rodziny. Możesz również polubić naszą stronę na Facebooku, aby uzyskać więcej aktualizacji.