10 Polędwica Jak gotować Polędwicę

Kulinaria

Polędwica jest uważana za najsmaczniejsze mięso dla osób, które przepadają za mięsem wołowym. Ludzie z całego świata wolą mieć polędwicę. Mięso to jest bardzo smaczne i ma delikatną konsystencję.

Polędwice to najbardziej delikatne kawałki wołowiny, które są dostępne. Kawałki polędwicy są podzielone na trzy główne kategorie w oparciu o ich kształt. Są one nazywane płaskimi, okrągłymi i bez kości.

1. Polędwica płaska

Jest to najbardziej czuły kawałek i może być gotowany w dowolny sposób. Jest on zazwyczaj używany do kanapek i hamburgerów. Gotuje się szybko i może być podawana na gorąco.

2. Okrągła polędwica

Jest to również delikatne cięcie, ale ma większą grubość. Jest zwykle używany w stekach i pieczeniach.

3. Polędwica bez kości

Polędwica bez kości jest najchudszym kawałkiem mięsa. Jest to najbardziej popularny wybór dla osób, które próbują schudnąć.

Jak przyrządzić polędwicę:

1. Dopraw polędwicę:

Wszyscy wiemy, że polędwice są najchudszymi kawałkami wołowiny i dlatego smakują niezwykle pysznie. Tak więc, nie należy iść na wszelkie metody gotowania, które mogą dodać tłuszczu do polędwicy.

Jeśli chcesz, aby polędwica była nieco bardziej delikatna, powinieneś ją odpowiednio przyprawić. Możesz użyć soli i pieprzu lub zamarynować mięso z przyprawami.

2. Wybierz odpowiednią metodę gotowania:

W zależności od kawałków polędwicy, które chcesz zrobić, będziesz musiał wybrać odpowiednią metodę gotowania. Na przykład, jeśli chcesz gotować okrągłą polędwicę to będziesz musiał wybrać patelnię, która może być używana do gotowania w wysokiej temperaturze.

Jeśli próbujesz gotować polędwicę bez kości, wtedy będziesz musiał wybrać patelnię, która nadaje się do gotowania w niskiej temperaturze.

3. Ugotować polędwicę do pożądanego stopnia miękkości:

Możesz wybrać stopień doneness w zależności od swojego gustu. Jeśli chcesz go gotowane całkowicie, a następnie można wybrać rzadkie i medium-rare opcji.

Jednakże, jeśli chcesz, aby to było bardziej soczyste, a następnie należy wybrać średnio dobrze i dobrze-done opcji.

4. Ciesz się swoją polędwicą:

Po zakończeniu gotowania, będziesz musiał cieszyć się nim z wymaganymi przyprawami. Możesz albo służyć na gorąco lub na zimno.

Wnioski:

Mam nadzieję, że te wskazówki dotyczące gotowania polędwicy pomogą Ci uzyskać doskonałą polędwicę. Te wskazówki są łatwe do naśladowania i są najbardziej efektywnymi sposobami gotowania.