Podstawowy przepis na pierogi

Kulinaria

Pierogi są podstawowym przepisem chińskiej żywności, który jest używany w wielu chińskich potraw, takich jak Dim Sum, Sizzling krewetki, pierogi, itp. Są one bardzo wszechstronne i smaczne też. Tak więc, tutaj jest podstawowy przepis na pierogi.

Do wykonania tego ciasta na pierogi potrzebna będzie mąka, woda, sól, olej roślinny, żółtko, skrobia kukurydziana i proszek do pieczenia.

Składniki:

200 gm mąki

50 gm skrobi kukurydzianej

5 jaj

1 szklanka wody

2 łyżki proszku do pieczenia

Sól

Olej roślinny

Mieszanie

Weź 200 gm mąki w misce, dodaj sól i proszek do pieczenia.

Następnie wymieszaj dobrze sól, proszek do pieczenia i mąkę w mikserze.

Następnie dodać jajka i dobrze wymieszać.

Następnie dodać wodę i dobrze wymieszać.

Na koniec dodaj skrobię kukurydzianą i dobrze wymieszaj.

Wyrób ciasto.

Uformuj ciasto w kulę i zawiń w folię.

Przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.

Gotowanie

Rozgrzej patelnię, dodaj odrobinę oleju roślinnego i postaw na płomieniu.

Gdy olej będzie gorący, wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj je na małe kulki.

Wrzuć kulki do gorącego oleju i smaż przez około 2 minuty z każdej strony.

Wyjąć z oleju i podawać na talerzu.

Wnioski:

Jak widać z powyższego przepisu, jest on bardzo łatwy i nie potrzebujesz żadnego skomplikowanego procesu do robienia pierogów. Jest to bardzo podstawowy przepis i jest on używany w wielu chińskich potrawach. Pierogi są jednym z najbardziej popularnych przekąsek w Chinach.

Jeśli podobał Ci się ten post, to proszę podziel się nim ze swoimi przyjaciółmi i członkami rodziny. Możesz również polubić naszą stronę na Facebooku, aby uzyskać więcej aktualizacji.