Jak ugotować fasolę w mleku kokosowym

Kulinaria

Fasola to zdrowa żywność, jest pełna białek, węglowodanów i witamin. Jest bardzo korzystna dla naszego organizmu, ponieważ pomaga w trawieniu i wchłanianiu składników odżywczych.

Istnieją różne rodzaje fasoli na rynku, które używamy do różnych celów. Niektóre z nich to zielona fasola, soja, czerwona fasola nerkowa itp.

Jeśli chcesz ugotować fasolę w mleku kokosowym, to dzielę się tutaj przepisem, który jest bardzo prosty i łatwy do wykonania.

Składniki:

1 filiżanka białej fasoli

2 szklanki wody

¼ szklanki mleka kokosowego

Sól

Metoda:

Umyj fasolę i namocz ją na noc. Odcedź wodę i umieść ją w szybkowarze. Dodaj 2 szklanki wody i gotuj je pod ciśnieniem przez 5 gwizdków.

Teraz odcedź wodę i wlej 1 szklankę wody. Podgrzej wodę i gotuj ją przez 3 do 5 minut. Teraz dodaj sól i mleko kokosowe i dobrze je wymieszaj.

Gdy woda zacznie ponownie wrzeć dodaj namoczoną fasolę i gotuj ją przez 2 do 3 minut.

Wyłączyć płomień i podawać na gorąco.

Wnioski:

Jest to jeden z najłatwiejszych przepisów do wykonania. Wystarczy podążać za tym przepisem, aby to zrobić i będzie smakować pysznie. Mleko kokosowe daje fasoli ładny i kremowy smak. Możesz nawet zrobić ten przepis na śniadanie.