Pierogi są najsmaczniejsze i pyszne jedzenie kuchni chińskiej i jest kochany przez ludzi w każdym wieku. Podstawowy przepis na pierogi jest wykonany przez ciasto i składniki farszu.
W tym artykule, mam wymienione najlepsze przepisy na doskonałe pierogi, więc sprawdźmy je:
Przepis na chińskie pierogi
Chińskie pierogi różnią się od amerykańskich i te pierogi są wykonane z mąki pszennej, jajka, soli i oleju roślinnego.
Czas przygotowania: 20 do 25 minut
Czas gotowania: 20 do 30 minut
Wykonuje: 8 do 10 pierogów
Składniki:
100 gms zwykłej mąki
100 g białek jaj
50 g masła
1 łyżeczka soli
250 ml zimnej wody
Metoda:
Weź dużą miskę, dodaj mąkę, jajko i sól i dobrze wymieszaj.
Dodawaj stopniowo wodę, aby uzyskać miękkie ciasto.
Zwiń ciasto w małe kulki i spłaszcz je.
Umieść pieroga na posypanej mąką desce i zrób w nim dziurę, naciskając palcem z boku do środka.
Smażyć pierogi w gorącym oleju na złoty kolor i podawać z wybranym przez siebie sosem.
Wegetariańskie pierogi Przepis
Te wegetariańskie pierogi są wypełnione rozdrobnionymi warzywami i ziemniakami. Te pierogi są nadziewane szpinakiem, marchewką i grzybami.
Czas przygotowania: 20 do 25 minut
Czas gotowania: 15 do 20 minut
Wykonuje: 12 do 16 pierogów
Składniki:
200 gms szpinaku
3 średniej wielkości marchewki
5 średniej wielkości ziemniaków
4 łyżki wody
2 łyżeczki soli
500 ml wody
1 filiżanka oleju roślinnego
½ szklanki zwykłej mąki
Metody:
Gotuj warzywa w osolonym wrzątku do miękkości.
Odciśnij nadmiar wody z warzyw.
W blenderze połącz mąkę i wodę, aby uzyskać ciasto.
Dobrze wymieszać ciasto.
Rozgrzej olej na głębokiej patelni i wrzuć ciasto na olej.
Smażyć pierogi na złoty kolor.
Wyjmij pierogi z oleju i osusz na papierowym ręczniku.
Podawaj je z ulubionym sosem.
Przepis na smażone pierogi
Oto doskonały przepis na smażone pierogi. Te pierogi są wykonane z cienkiego ciasta.
Czas przygotowania: 10 do 15 minut
Czas gotowania: 10 do 15 minut
Wykonuje: 4 do 6 pierogów
Składniki:
200 gms zwykłej mąki
1 jajko
1 łyżeczka soli
½ szklanki wody
Olej roślinny do smażenia
Metoda:
Wymieszaj mąkę, jajko i sól i wyrób miękkie ciasto.
Przykryj ciasto mokrą ściereczką i odłóż na bok.
Rozgrzej olej na głębokiej patelni i wrzuć ciasto na gorący olej.
Smażyć pierogi na złoty kolor i podawać na gorąco.