Jak przyrządzić kukurydze

Kulinaria

Kukurydza to jedno z najbardziej pożywnych warzyw, które jest pełne składników odżywczych. Istnieją różne sposoby, w których można gotować kukurydzę, ale najłatwiejszą metodą gotowania kukurydzy jest gotowanie. Oto 5 najlepszych przepisów, które powinieneś wypróbować do gotowania kukurydzy.

Chleb kukurydziany

1 filiżanka ziaren kukurydzy

2 jajka

½ szklanki mleka

2 łyżki masła

¼ szklanki mąki

Sól

Pieprz

Masło

Proszek do pieczenia

Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.

Weź naczynie do pieczenia o wymiarach 9×9 cali.

Umieścić masło, mleko, sól i pieprz w średniej wielkości rondlu i doprowadzić do wrzenia.

Dodaj kukurydzę i dobrze wymieszaj.

Kontynuuj mieszanie, aż kukurydza będzie miękka, ale nie mięsista.

Dodaj jajka i mąkę i dobrze wymieszaj.

Dodaj proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj.

Wlej ciasto do przygotowanego naczynia do pieczenia i piecz przez 30 do 35 minut.

Ciasto kukurydziane

1 filiżanka ziaren kukurydzy

¾ szklanki mleka

3 jajka

1 łyżka masła

¼ szklanki mąki

¼ łyżeczki soli

Pieprz

Proszek do pieczenia

Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.

Weź naczynie do pieczenia o wymiarach 9×9 cali.

Umieścić masło, mleko, sól i pieprz w średniej wielkości rondlu i doprowadzić do wrzenia.

Dodaj kukurydzę i dobrze wymieszaj.

Kontynuuj mieszanie, aż kukurydza będzie miękka, ale nie mushy.

Dodaj jajka i mąkę i dobrze wymieszaj.

Dodaj proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj.

Wlej ciasto do przygotowanego naczynia do pieczenia i piecz przez 20 do 25 minut.

Mąka kukurydziana

1 filiżanka ziaren kukurydzy

½ szklanki mleka

¼ szklanki mąki

Sól

Pieprz

Proszek do pieczenia

Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.

Weź naczynie do pieczenia o wymiarach 9×9 cali.

Umieścić masło, mleko, sól i pieprz w średniej wielkości rondlu i doprowadzić do wrzenia.

Dodaj kukurydzę i dobrze wymieszaj.

Kontynuuj mieszanie, aż kukurydza będzie miękka, ale nie mushy.

Dodaj jajka i mąkę i dobrze wymieszaj.

Dodaj proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj.

Wlej ciasto do przygotowanego naczynia do pieczenia i piecz przez 20 do 25 minut.

Pudding kukurydziany

1 szklanka ziaren kukurydzy

3 jajka

½ szklanki mleka

¼ szklanki mąki

2 łyżeczki cukru

¼ łyżeczki soli

¼ łyżeczki cynamonu

1 łyżeczka wanilii

Proszek do pieczenia

Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.

Weź duże naczynie do pieczenia.

Wlej do naczynia 2 szklanki wody.

Dodaj ziarna kukurydzy i doprowadź do wrzenia.

Zdejmij naczynie z ognia.

Ubij jajka z cukrem i solą.

Wymieszaj z mąką i dobrze wymieszaj.

Dodać mleko i dobrze wymieszać.

Wlać masę do naczynia.

Wymieszaj proszek do pieczenia i cynamon i posyp nim wierzch puddingu.

Piec przez 40 do 50 minut lub do momentu, gdy budyń będzie twardy.

Chlebek kukurydziany z serkiem śmietankowym