4 Najlepsze przepisy na jedzenie

Kulinaria

Czy czujesz się znudzony zwykłym jedzeniem, które spożywasz? Jeśli czujesz się tak, to znaczy, że twoje kubki smakowe nie są wystarczająco stymulowane. Istnieje wiele produktów spożywczych, które są tworzone w celu degustacji różnych smaków i zaspokojenia kubków smakowych.

Jak wiemy, smak jest podstawową potrzebą człowieka i jeśli nie masz go wystarczająco dużo, to z pewnością poczujesz się znudzony. Dlatego właśnie musimy próbować nowych przepisów co jakiś czas.

Oto niektóre z najlepszych przepisów, które sprawią, że twoje usta wody i będziesz pragnąć dla niego do końca życia.

Chutney kokosowy

Miesza 2 filiżanki rozdrobnionego kokosa, 1 łyżkę nasion kminu, ½ filiżanki czerwonego chili w proszku, 1/2 łyżeczki kozieradki w proszku, ½ filiżanki startego kokosa i sól do smaku. Wymieszaj je dobrze i odstaw na pół godziny.

Teraz zmielić mieszaninę w młynku, aby uzyskać drobną pastę. Dodaj cukier i dobrze wymieszaj. Przechowuj chutney w czystym słoiku i przechowuj w lodówce.

Koktajl z krewetek z awokado

Pokrój awokado w średniej wielkości kostki i dodaj 1/2 filiżanki krewetek i ¼ filiżanki soku z limonki. Dobrze je wymieszaj i odstaw do lodówki na 30 minut. Podawaj z gorącymi i chrupiącymi chipsami.

Ciasto marchewkowe

Dodaj marchewki do mąki chlebowej, cynamonu, gałki muszkatołowej, sody oczyszczonej, soli i dobrze wymieszaj. Dodaj jajka i dobrze wymieszaj. Teraz weź masło i rozpuść je na patelni i pozwól mu się lekko rozgrzać. Dodaj jajka do roztopionego masła i dobrze wymieszaj. Teraz dodaj mąkę i dobrze wymieszaj. Na koniec dodaj mleko i dobrze wymieszaj. Umieść ciasto w wysmarowanej tłuszczem patelni i piecz przez 30 minut w temperaturze 350 stopni.

Miętowa Raita

Weź 1½ szklanki jogurtu, 1/3 szklanki liści mięty i 1 małe zielone chili. Wymieszaj wszystkie składniki razem i odstaw do lodówki na 20 minut.

Fasola sojowa

Zmiksuj 1 filiżankę ziaren soi, 1½ łyżki garam masala i ½ filiżanki wody. Gotuj je przez 10 minut i przełóż ugotowane ziarna soi do miski. Dodaj sól, sok z cytryny i drobno posiekane liście kolendry.

Ryż kalafiorowy

Gotuj ½ główki kalafiora w szybkowarze lub w mikrofalówce przez 8 do 9 minut. Obrać różyczki i odstawić na bok. Dodaj filiżankę ryżu basmati i 3 filiżanki wody w szybkowarze. Gotuj przez 10 do 12 minut. Po ugotowaniu, pozwól mu ostygnąć przez chwilę. Teraz dodaj do niego florety i dobrze wymieszaj. Przechowuj go w lodówce przez 2 do 3 dni.

Wnioski:

W tym artykule podzieliłem się jednymi z najlepszych przepisów, które sprawią, że twoje usta będą wodniste i będziesz łaknąć ich do końca życia. Jeśli jesteś foodie to jestem