Najlepsze przepisy na doskonałe pierogi

Kulinaria

Pierogi są najsmaczniejsze i pyszne jedzenie kuchni chińskiej i jest kochany przez ludzi w każdym wieku. Podstawowy przepis na pierogi jest wykonany przez ciasto i składniki farszu.

W tym artykule, mam wymienione najlepsze przepisy na doskonałe pierogi, więc sprawdźmy je:

Przepis na chińskie pierogi

Chińskie pierogi różnią się od amerykańskich i te pierogi są wykonane z mąki pszennej, jajka, soli i oleju roślinnego.

Czas przygotowania: 20 do 25 minut

Czas gotowania: 20 do 30 minut

Wykonuje: 8 do 10 pierogów

Składniki:

100 gms zwykłej mąki

100 g białek jaj

50 g masła

1 łyżeczka soli

250 ml zimnej wody

Metoda:

Weź dużą miskę, dodaj mąkę, jajko i sól i dobrze wymieszaj.

Dodawaj stopniowo wodę, aby uzyskać miękkie ciasto.

Zwiń ciasto w małe kulki i spłaszcz je.

Umieść pieroga na posypanej mąką desce i zrób w nim dziurę, naciskając palcem z boku do środka.

Smażyć pierogi w gorącym oleju na złoty kolor i podawać z wybranym przez siebie sosem.

Wegetariańskie pierogi Przepis

Te wegetariańskie pierogi są wypełnione rozdrobnionymi warzywami i ziemniakami. Te pierogi są nadziewane szpinakiem, marchewką i grzybami.

Czas przygotowania: 20 do 25 minut

Czas gotowania: 15 do 20 minut

Wykonuje: 12 do 16 pierogów

Składniki:

200 gms szpinaku

3 średniej wielkości marchewki

5 średniej wielkości ziemniaków

4 łyżki wody

2 łyżeczki soli

500 ml wody

1 filiżanka oleju roślinnego

½ szklanki zwykłej mąki

Metody:

Gotuj warzywa w osolonym wrzątku do miękkości.

Odciśnij nadmiar wody z warzyw.

W blenderze połącz mąkę i wodę, aby uzyskać ciasto.

Dobrze wymieszać ciasto.

Rozgrzej olej na głębokiej patelni i wrzuć ciasto na olej.

Smażyć pierogi na złoty kolor.

Wyjmij pierogi z oleju i osusz na papierowym ręczniku.

Podawaj je z ulubionym sosem.

Przepis na smażone pierogi

Oto doskonały przepis na smażone pierogi. Te pierogi są wykonane z cienkiego ciasta.

Czas przygotowania: 10 do 15 minut

Czas gotowania: 10 do 15 minut

Wykonuje: 4 do 6 pierogów

Składniki:

200 gms zwykłej mąki

1 jajko

1 łyżeczka soli

½ szklanki wody

Olej roślinny do smażenia

Metoda:

Wymieszaj mąkę, jajko i sól i wyrób miękkie ciasto.

Przykryj ciasto mokrą ściereczką i odłóż na bok.

Rozgrzej olej na głębokiej patelni i wrzuć ciasto na gorący olej.

Smażyć pierogi na złoty kolor i podawać na gorąco.