Jeśli jesteś osobą, która lubi jeść barszcz czerwony z buraków, to tutaj jest przepis dla Ciebie. Jestem pewna, że pokochasz smak tego barszczu i jest on łatwy do wykonania.
Składniki:
2 duże buraki
3 średnie ziemniaki
1 1/4 szklanki wody
1/2 cebuli
1 średnia marchew
1 łyżeczka soli
1 łyżka masła
Metody:
Umyj i obierz buraki, a następnie pokrój je w plasterki. Gotuj buraki w wodzie przez 15 minut. Obierz ziemniaka i pokrój go w plasterki. Gotuj go w wodzie przez około 20 minut. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Cebulę podsmażyć na patelni z masłem. Dodaj podsmażoną cebulę do gotujących się buraków. Dodaj sól do buraków i pozwól im się gotować przez około 30 minut. Kiedy buraki będą już ugotowane, dodaj do barszczu pokrojonego ziemniaka i marchewkę. Niech się gotuje jeszcze przez 10 minut i jest gotowy do podania.
Wnioski:
Mam nadzieję, że podobał Ci się ten post o „Jak zrobić barszcz czerwony z buraków”. Barszcz czerwony z buraków jest jednym z moich ulubionych dań. Czerwony kolor buraka jest bardzo atrakcyjny i lubię go ze świeżością buraka. Możesz również wypróbować ten przepis na imprezę.